Avainsana-arkisto: maailmanparannus

Soihdut sammuu – kaikki väki nukkuu TTIP-TAP

TTIP ja korporaatioiden JouluEU ja USA neuvottelevat suljettujen ovien takana vapaakauppasopimuksesta, jonka luvataan tuovan vaurautta, hyvinvointia ja muita mukavia asioita kaikille. Sokerikuorrutetun kakun sisälle on kuitenkin leivottu ikäviä yllätyksiä.
Kansainvälisen oikeuden asiantuntija, professori Martti Koskenniemi Helsingin Sanomissa 15.12.2013:
”Tällä voi olla EU-jäsenyyden suuruinen vaikutus Suomen demokratiaan. Kyseessä on julkisen vallan siirto välityselimelle, jossa muutama henkilö saisi […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno | Avainsanoina , , , , , , , , , , | Jätä kommentti

Dry Toilet 2012 kuivakäymäläseminaari jälleen Tampereella

Kuivakäymälä - helpotusta maailman hätäänJos puhtaasta vedestä ja lannoitteista on pulaa, ei ehkä ole viisasta pissata ja kakata juomaveteen. Eikä ehkä muutenkaan. Sanitaatioon löytyy myös kuivan asiallisia ratkaisumalleja. Niitä kartoitetaan jälleen kansainvälisessä kuivakäymäläseminaarissa Tampereella 22-24.8.2012.

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno | Avainsanoina , , , , , , | Jätä kommentti

Arkinen banaani ja muita Reilun kaupan ihmeitä

Reilu kauppaMaailmantalous on vinoutunut ja epäoikeudenmukainen. Sitä ei hetkessä oikaista. Arjen pienillä valinnoilla voi yrittää heivata maailmaa hiukkasen paremmalle tolalle. Reilun kaupan tuotteita löytyy nykyisin mukavasti jo melkein kaikkialta. Myös yllättävän monet yritykset, yhteisöt ja kaupungit ovat siirtyneet käyttämään esimerkiksi tarjoiluissaan Reilun kaupan tuotteita.

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno, Ympäristö | Avainsanoina , , | Jätä kommentti

Ydinvoiman vastainen mielenosoitus

Ydinvoiman lautturitTänään lauantaina 8.5.2010 on mahdollisuus siirtää ydinvoima osaksi historiallisten erehdysten kokoelmaa. Tehtävä ei ole helppo, sillä Suomessa ydinvoimaa kannattavat energiayhtiöiden ohella myös maan suurimmat puolueet, etujärjestöt sekä tiedotusvälineet. Mutta mitäpä nykyaika enemmän kaipaa ja vaatii, kuin haasteita!
Railakas tapahtuma alkaa Helsingin rautatientorilta klo 12.00
Jos et pääse paikalle, voit tehdä äänestyssitoumuksen […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno, Ympäristö | Avainsanoina , , | 1 kommentti

Hyvää Joulua ja Uusiutuvaa Uutta Vuotta!

Musta valkea Joulu on paras - varislinnut ja Joulu

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno | Avainsanoina | Jätä kommentti

Luontokoulu Ilves sukupuuton partaalla

Ilves ja metsästäjä Hämeenlinnan kaupunki on päättänyt lakkauttaa alueen kouluja 10 vuotta palvelleen Luontokoulu Ilveksen vuoden 2008 lopussa. Päätös on kummallinen aikana jolloin ympäristöasiat ovat nousemassa lasten tulevaisuuden kannalta tärkeimmäksi asiaksi.
Luontokoulun puolesta voi vedota allekirjoittamalla adressin, vetoamalla kunnan päättäjiin tai osallistumalla tempaukseen.
Hämeenlinnan luonnonsuojeluyhdistys järjestää yhdessä Luonto-ja ympäristökoulujen liiton kanssa mielenilmauksen Luontokoulu Ilveksen puolesta puolesta Hämeenlinnassa, […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno | Avainsanoina , , | Jätä kommentti

Nuukuusviikko – säästö ei saastuta

Luonnon vararikko ja tulevat sukupolvet Ei liene uutinen että elämme kuin hullu mies Huittisista. Kulutamme enemmän kuin luonto ehtii tienata. Nuukuusviikko herättelee jälleen huomaamaan mahdollisuuksia, joilla arjen tohinassa voimme kuluttaa vähemmän ja elää onnellisemmin.

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno, Ympäristö | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Huussikummit lievittävät maailman vesipulaa

Kuivakäymälä - helpotusta maailman hätään Käymäläseura huussi ry etsii huussikummeja ja muita vapaaehtoisia avustamaan kuivakäymälöiden rakentamista mm. Sambiaan ja Swazimaahan.
Maailmassa on noin 2, 6 miljardia ihmisiä, jotka eivät ole koskaan käyttäneet asianmukaista käymälää. Käymälöiden puute surmaa joka päivä noin 5000 alle 5-vuotiasta lasta sekä sairastuttaa tuhansia lapsia ja aikuisia. Puhtaan veden saatavuuden ja perussanitaatiopalveluiden turvaaminen on […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno | Avainsanoina , , | 2 kommenttia

Rauhallista Joulua

Karhu ei saa unta Joulutervehdys lumivapaasta Hämeestä.
Ilmasto on muuttumassa. Ja syykin on selvillä. Fossiilisten polttoaineiden; kivihiilen, öljyn ja turpeen poltosta ilmakehään vapautuva ylimääräinen hiilidioksidi.
Joulu on hiljentymisen ja rauhallisen yhdessäolon aikaa. Voi pysähtyä miettimään, mitkä asiat elämässä ovat tärkeitä.
Jouheaa Joulua ja uusiutuvaa Uutta Vuotta!

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno | Avainsanoina | 3 kommenttia

Älä osta mitä sattuu…

Mainos myy onnea Tänään vietetään Älä osta mitään -päivää.
Tänä vuonna teemana on mainonta. Mainonnan luoma maailma ja ihmiskuvat poikkevat huikeasti todellisuudesta. Erityisen törkeää on lapsiin ja nuoriin kohdistuva mainonta. Huippuunsa viritetyt manipuloinnin ammattilaiset kokoavat täsmäohjuksia joilla pommitetaan lasten tajuntaa. Kouluihin pitäisi saada medialukutaito uudeksi oppiaineeksi. Turvallisissa laboratorio-olosuhteissa opeteltaisiin purkamaan mainos osiin ja tekemään se vaarattomaksi.

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanoina , | 2 kommenttia