Avainsana-arkisto: maatalous

Ihmisten ja ekosysteemien terveys liittyvät saumattomasti yhteen

WWF Fuller - Environmental destruction conflicts and pandemia - seppo.net

Tein livepiirroksia WWF:n Fuller Symposium 22.10. 2019, Auli auttoi tiedonkeruussa ja ideoinnissa. Terveysalan ja luonnontieteiden huippuasiantuntijat kertoivat, kuinka monin tavoin ekoesysteemien tila vaikuttaa ihmisten terveyteen sekä myös miten pitää toimia, jotta tilannetta voitaisiin parantaa.
Videotallenne tapahtumasta:
Healthy planet healthy people – WWF Fuller Symposium 2019
Michele Barry – Konfliktit, ympäristön tuhoaminen ja pandemiat:

”Mikä on määränpäänne?” ”Kaikki käy, […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanoina , , , , , , , , , , | Jätä kommentti

Faktojen välttämisen MMM

MMM käyttää talikkojärkeä Maa- ja metsätalouministeri Jari Koskinen on suhtautunut vähättelevästi tieteellisiin tutkimustuloksiin, silloin kun ne eivät ole sopineet ministeriön omiin linjauksiin. Näin on käynyt muun muassa suurpetojen metsästystä ja Itämeren lohenkalastusta säädeltäessä, uutta metsälakia valmisteltaessa, kuin myös päätettäessä pölyttäjähyönteisiä uhkaavien neonikotidien käyttökiellosta.
Piirros: Luonnonsuojelija -lehti 3/2013

Tallennettu kategorioihin Blogi, Luonto | Avainsanoina , , , , , , , , | Jätä kommentti

Haastekampanja Itämeren puolesta

Itämeri - Asutaan siististiKuvitusta Helsingin ja Turun käynnistämään Itämerihaaste -kampanjaan. Kirjanmerkkien kääntöpuolella on vinkkejä, miten tavallinen ihminen voi arjessaan vähentää Itämeren kuormitusta.
Itämeren suojelua ei olla sälyttämässä yksin yksittäisten ihmisten harteille. Kampanjassa on mukana jo 170 organisaatiota, jotka ovat laatineet oman Itämeren suojeluun tähtäävän toimenpideohjelmansa.
Itämerihaaste -sivustolta löytyy lisätietoa. Esimerkiksi kuinka organisaatiot voivat liittyä mukaan ja millaisiin käytännön […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanoina , , , , , , , | 1 kommentti

Kevättä ja Pääsiäistä!

Kana ja munaSivuston pitkällinen päivitys valmistui sopivasti kevätjuhlan kynnyksellä. Ulkoasua on uusittu samalla. Nyt sivujen pitäisi näkyä mukavasti myös matkapuhelimella Todd Halfpennyn mainion pluginin ansiosta. Piirrosarkistossa mobiilityyli ei vielä toimi, siltä osin taistelu jatkuu.
Mutta nyt on aika kohottaa kuppi keväälle!

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanoina , , | Jätä kommentti

EU sallii geenimuunnellun perunan viljelyn

Sirkka-Liisa Anttila GMO peruna ja eläimetPiirros julkaistu Luonnonsuojelija 2/2010 -lehdessä
EU myönsi 2.3.2010 viljelyluvan geenimuunnellulle BASF-yhtiön patentoimalle Amflora-perunalle. Hallitus on sallimassa GMO-perunan viljelyn myös Suomessa. Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mielestä Suomi ei yksin voi kieltää geeniperunaa. Toisaalta esimerkiksi Itävallan hallitus ilmoitti kuitenkin heti päätöksen jälkeen, ettei se aio sallia GMO-perunan viljelyä.
Satu Hassi kirjoittaa blogissaan:
”Tähän ”gemoon” liittyy myös terveyshuolia, […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno, Ympäristö | Avainsanoina , , , | Jätä kommentti

Geenisoijalla tuotettu liha häviää härkäpavulle

Liika lihansyönti kuluttaa luonnonvarojaLiika lihansyönti kuormittaa ympäristöä ja tuottaa kasvihuonekaasuja. Geenimuunneltua soijaa tulvii Suomen lepsun lainsäädännön porsaanreiästä liha- ja siipikarjan rehuksi. Kun geenisoijalla kasvatettua lihaa ei tarvitse merkitä, on mahdotonta tietää missä lihatuotteissa geenirehua on käytetty, ellei löydä jostain luomulihaa.
Aion vähentää lihan käyttöä ylipäänsä. Ja kun otan, otan hirveä, poroa tai luomulihaa, jos vain mahdollista. Lihan […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanoina , | 2 kommenttia

Luomumaito vähensi lasten ihottumia

Globaali luomulehmä Hollantilaisen tutkimuksen mukaan luomumaitotuotteiden käyttö vähensi lasten ihottumia 37% verrattuna lapsiin, jotka käyttivät tavanomaisia maitotuotteita. Organic Guide Blog kertoo lisää asiasta.
Tutkimus julkaistaan British Journal of Nutrition -lehdessä.

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanoina , | Jätä kommentti