Avainsana-arkisto: geenitekniikka

Soihdut sammuu – kaikki väki nukkuu TTIP-TAP

TTIP ja korporaatioiden JouluEU ja USA neuvottelevat suljettujen ovien takana vapaakauppasopimuksesta, jonka luvataan tuovan vaurautta, hyvinvointia ja muita mukavia asioita kaikille. Sokerikuorrutetun kakun sisälle on kuitenkin leivottu ikäviä yllätyksiä.
Kansainvälisen oikeuden asiantuntija, professori Martti Koskenniemi Helsingin Sanomissa 15.12.2013:
”Tällä voi olla EU-jäsenyyden suuruinen vaikutus Suomen demokratiaan. Kyseessä on julkisen vallan siirto välityselimelle, jossa muutama henkilö saisi […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno | Avainsanoina , , , , , , , , , , | Jätä kommentti

EU sallii geenimuunnellun perunan viljelyn

Sirkka-Liisa Anttila GMO peruna ja eläimetPiirros julkaistu Luonnonsuojelija 2/2010 -lehdessä
EU myönsi 2.3.2010 viljelyluvan geenimuunnellulle BASF-yhtiön patentoimalle Amflora-perunalle. Hallitus on sallimassa GMO-perunan viljelyn myös Suomessa. Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mielestä Suomi ei yksin voi kieltää geeniperunaa. Toisaalta esimerkiksi Itävallan hallitus ilmoitti kuitenkin heti päätöksen jälkeen, ettei se aio sallia GMO-perunan viljelyä.
Satu Hassi kirjoittaa blogissaan:
”Tähän ”gemoon” liittyy myös terveyshuolia, […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno, Ympäristö | Avainsanoina , , , | Jätä kommentti

Geenisoijalla lihotettua makkaraa!

Sirkka-Liisa Anttila, nauravat nakit ja geenisoijaJoutsenmerkki on tähän saakka varmistanut, että tuote on valmistettu suomalaisesta lihasta ja tuotannossa ei ole käytetty geenimuuntelua. Nyt joutsenmerkillä voi heittää vesilintua.
LSO Foods aloitti kesäkuussa geenimuunnellun soijarehun maahantuonnin. LSO Foods toimittaa lihaa HK Ruokatalolle ja Järvi-Suomen Portille. Lainsäädäntö ei vaadi GMO-rehulla ruokitun lihatuotteen merkitsemistä, joten kuluttajan on mahdoton tietää, onko […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanoina | 1 kommentti