Kemijoki Oy ja Artisti maksaa -periaate

Kemijoki Oy ja artisti maksaa -periaate
 


Kemijokivarressa asuva Vesa Puuronen tuomittiin yhteensä 20 000 euron sakkoihin, vahingonkorvauksiin ja oikeudenkäyntikuluihin, kun hän oli maalannut Kemijoki Oy:n omistamien voimaloiden rakenteisiin lohen kuvia sekä lyhyitä tekstejä.

Puuronen halusi tempauksellaan nostaa esiin vaelluskalojen ja virtavesiluonnon ahdingon. Kemijoki Oy:n padot estävät vaelluskalojen nousun. Yhtiö vastustaa kaikin keinoin vesilain mukaista kalatalousvelvoitteen päivitystä, joka velvoittaisi sen rakentamaan vaellustiet voimalapatoihin ja elvyttämään joen vaelluskalakannat. Uusimman tutkimustiedon mukaan voimayhtiöille aikanaan määrätyt kalatalousvelvoitteet ovat 5–7 kertaa liian alhaiset.

Kemijoki Oy (ja erityisesti sen sähköosakkeiden omistajat Fortum, UPM, Helen ym.) haluaa myös rakentaa jokeen uuden kalatiettömän Sierilän vesivoimalan, joka upottaisi Kemijoen pääuoman viimeisen vapaan osan patoaltaan alle.

Yle uutiset : Kemijoki Oy:n rakennuksia spraymaalattiin vastalauseena vesivoimalle – teosta epäilty Oulun yliopiston professori kiistää rikoksen

Vesan Facebook-sivuilta voi tilata tarroja, joiden tuotoilla tuetaan toimintaa vaelluskalojen ja luonnon monimuotoisuuden puolesta.

 

 
Ota yhteyttä | | Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Kommentointi on suljettu.