Pelasta Pallas, kansallispuistot ja Hammastunturin erämaa

Ruskavaellus Lapissa ja sopulit
 

Hallitus jatkaa tuhon tiellä. Ympäristöministeri Paula Lehtomäki on luvannut Lapin suurimman hotelliketjun omistajalle, että lakia kansallispuistoista muutetaan pikavauhtia niin, että tämä saa rakentaa kansallispuistoon nykyisen pienen hotellin paikalle kahdeksan kertaa suuremman kompleksin parkkipaikkoineen.

Jos yhdelle matkailuyrittäjälle annetaan lupa rakentaa kansallispuiston sisään, tasapuolisuuden nimissä muut vaativat samaa. Luonnonsuojelualueilla on näet yllättävän paljon houkuttelevia, luonnonkauniita kohteita kiinteistösijoittajille!

Lue lisää Pelasta Pallas -sivuilta ja jos haluat turvata kansallispuistot tuleville polville, allekirjoita adressi Pallaksen puolesta.

Samalla kannattaa käydä allekirjoittamssa myös Hammastunturin erämaa-aluetta uhkaavan Kuttura-Repojoki tiehankkeen vastainen adressi

Suomen turhin tiehanke tuo monenlaisia uhkakuvia luonnonkauniille erämaalle, joista tie itsessään on pahin: se halkaisee Hammastunturin laajan erämaa-alueen kahteen osaan, ja on vastoin erämaalain henkeä. Tielle on lisäksi suunniteltu jatkoyhteys Enontekiölle läpi Lemmenjoen kansallispuiston.

Koko hanke sotii inarilaisten oikeustajua vastaan aikana, jolloin matkailua paremmin palvelevat Nellimin ja Veskoniemen tiet ovat odottaneet perusparantamistaan jo vuosikymmenien ajan, ja samaan aikaan Lapin tiemäärärahat pienenevät. Oikotien tärkeimmäksi perusteluksi on esitetty sen lyhentävän välimatkaa Levin ja Saariselän hiihtokeskusten välillä. Perustelu on käsittämätön, sillä ajallisesti matka ei lyhenisi käytännössä lainkaan, Inarin ja Kittilän kuntakeskusten väli lyhenisi vain kuusi kilometriä.

Tielle löytyy vaihtoehtoja, jotka eivät kajoaisi koskemattomaan erämaahan. Nelostien ja Kittilä-Inari tien välillä kulkee jo kaksi valmista soratietä (Porttipahta-Tieva, Pomokairantie), jotka lyhentävät hiihtokeskusten välimatkaa likimain yhtä paljon. Mainitut yhteydet tarjoavat lisäksi matkailijoille mahdollisuuden tutustua matkan mm. Vuotson saamelaiskylään, Tankavaaran kultakylään ja UK-puiston opastuskeskukseen.

 
Ota yhteyttä | | Avainsanat: , , , ,

5 vastausta kohteessa Pelasta Pallas, kansallispuistot ja Hammastunturin erämaa

 1. Atro sanoo:

  Ihan oikea vinkki. Allekirjoitan adresseja ihan mielelläni.

 2. Markku Parviainen sanoo:

  Pelastakaa Pallas ahneudelta!

 3. Marketta Spak sanoo:

  Ei hotelleja kansallispuistoihin

 4. Pallas Retkeilijä sanoo:

  Eikö lakimuutosesitys tule uudestaan käsittelyyn nyt loppukesällä 2009? Hautautuuko asia vaaliraha- ym puoluetukikohinan alle?

  Vielä voisi kaivaa yhteyttä vaalirahoittajien ja Lehtomäen innokkuuden välille, se varmasti jäähdyttäisi ympäristöministerin intoa purkaa suojelulakia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *