Ympäristöpassi auttaa ekokokkaamaan

Hanavesi

Suomalaisten kulutuksen ympäristövaikutuksista noin kolmannes aiheutuu ruokailusta. Ruoan hankkiminen ja laittaminen itse on toistaiseksi ollut helpoin tapa vaikuttaa syömänsä ruoan ympäristövaikutuksiin. Suurin osa ihmisistä syö kuitenkin säännöllisesti ammattikeittiöiden valmistamia aterioita koulussa, työpaikkaruokailussa, sairaalassa tai ravintolassa. Ammattikeittiöillä on hyvät mahdollisuudet ohjata asiakkaitaan tekemään kestävämpiä valintoja.

Ympäristöpassi kannustaa ammattikeittiöitä kestävän kehityksen mukaisiin hankintoihin ja ympäristövastuulliseen toimintaan. Ympäristöpassin tavoitteena on nostaa ruokapalvelualan toimijoiden ympäristöosaamisen tasoa ja kertoa tästä osaamisesta.

Ympäristöpassi-aineiston on tuottanut Savon ammatti- ja aikuisopiston EkoCentria, ja kehittämistyössä ovat mukana muun muassa Opetushallitus, Suomen ympäristökeskus, Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Suomen ympäristöopisto Sykli, Keski-Suomen ELY -keskus, Motiva, Koulutuksenjärjestäjien yhdistys, Miljöönääri Oy ja Damico Oy.

 
Ota yhteyttä | | Avainsanat: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *