Hallituksen elvytyspaketti turhuuden teillä

Hallitus torjuu lamaa
 

Suomen pitäisi omalta osaltaan vähentää kasvihuonekaasujen päästöjä vuoden 1990 tasosta vähintään 25-40 prosenttia vuoteen 2020 mennessä ja 80-95 prosenttia vuoteen 2050 mennessä, jotta vaarallinen ilmastonmuutos voitaisiin pysäyttää.

Yhdysvalloissa Barack Obaman hallinnon tavoitteena on käyttää valtion elvytysrahaa uuden energiaa säästävän infrastruktuurin luomiseen. Suomessa Bushin jalanjälkiä taapertava hallitus supistaa valtion tuloja ja palveluja, laskee veroja ja suuntaa elvytysrahat pääosin vanhojen energiaatuhlaavien rakenteiden vahvistamiseen. Jyrki Katainen haluaa poistaa työnantajien Kela-maksut, mikä vähentäisi valtion tuloja lähes miljardilla eurolla vuodessa. Matti Vanhanen kehotti Uudenvuodenpuheessaan kansalaisia kuluttamaan entiseen malliin. Hän on vaatinut myös lisää nopeita tieyhteyksiä. Kun nopeudet teillä kasvavat, kasvavat myös päästöt…

Tuoreessa Suomen Luonto -lehdessä julkaistu Mikko Niskasaaren mainio artikkeli esittelee kolme kallista, turhaa ja ympäristön kannalta haitallista tiehanketta.

Piirros on julkaistu Luonnonsuojelija -lehdessä 1/2009

 
Ota yhteyttä | | Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *